apartament_WABI SABI


Projekt: Wnętrze apartamentu na Woli Justowskiej 
Lokalizacja:  Kraków, Polska
Rok: 2022
Powierzchnia: 106m2

Strefa dzienna w apartamencie zlokalizowanym w kameralnej inwestycji w Krakowie, w bezpośrednim otoczeniu natury.

Projekt oparty jest o japońską filozofię wabi sabi, która namawia do odnajdywania piękna w niedoskonałości oraz skoncentrowaniu się na tym co naturalne i autentyczne. Wabi sabi preferuje minimalistyczne, nieprzepełnione zbędnymi dodatkami wnętrza oraz asymetryczne i nieregularne kształty często inspirowane naturą.

W naszym projekcie postawiliśmy głównie na naturalne materiały w stonowanych kolorach. Zastosowaliśmy surowe, nieprzetworzone elementy, pozyskane z przyrody takie jak drewno lub kamień. Udało nam się uzyskać przestrzeń pełną spokoju i harmonii, charakteryzujących filozofię wabi sabi.

Ustawienia zaawansowane
Kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową, może ona przechowywać za pośrednictwem Twojej przeglądarki informacje z określonych usług, zazwyczaj w postaci plików cookie. Tutaj możesz zmienić swoje preferencje dotyczące prywatności. Należy pamiętać, że blokowanie niektórych rodzajów plików cookie może wpłynąć na komfort korzystania z naszej witryny i oferowanych przez nas usług.